Preşedintele cere premierului retragerea proiectului Legii Sănătăţii

Preşedintele cere premierului retragerea proiectului Legii Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a cerut public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia, anunţă Mediafax.

"Înţeleg prin toate semnalele publice că o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierului retragerea proiectului", a declarat, vineri, preşedintele Băsescu.

Şeful statului a mai spus că în sistemul sanitar de stat corupţia funcţionează din plin şi că, în nici un caz românii nu sunt egali din punct de vedere al şanselor. "Eu nu spun că proiectul de lege pe care l-am propus este mult mai echitabil pentru că probabil vor fi mulţi care nu îşi vor putea face asigurări suplimentare. Dar măcar va fi un pachet de servici de bază care va fi oferit tuturor".

Acesta a mai ţinut să precizeze că disputa legată de SMURD este una întreţinută artificial, pentru că nu s-a propus nici privatizarea şi nici desfiinţarea acestui serviciu.

"Am observat că în aceste zile s-a folosit masiv dezinformarea şi aş vrea să fac câteva precizări: Cea mai mare minciună promovată continuu este legată de SMURD, deşi proiectul legii se află şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi pe site-ul preşedinţiei, continuă aceeaşi minciună: privatizarea sau desfiinţarea SMURD. Nu spun decât că este o minciună", a declarat preşedintele României.

Citit 1364 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2012 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.