UPDATE Prima ieşire publică a lui Traian Băsescu / Preşedintele a ignorat protestele

UPDATE Prima ieşire publică a lui Traian Băsescu / Preşedintele a ignorat protestele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Cotroceni, în prima declaraţie publică de la începerea protestelor din ţară, că principala lecţie învăţată este că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic este o premisă fundamentală împotriva crizelor. Preşedintele României a ignorat total subiectul protestelor de stradă. El nu a făcut niciun comentariu asupra evenimentelor petrecute în ultimele zile.

Traian Băsescu a menţionat, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice, definitivarea legii sănătăţii printre priorităţile de reformă pentru anul 2012, el arătând totodată că este avută în vedere o reorganizare administrativă, dacă o vor permite condiţiile politice.

"Va fi definitiviată noua lege a sănătăţii", a spus Traian Băsescu, în discursul rostit, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

"Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă, dacă vor fi îndeplinite condiţiile politice", a menţionat Băsescu.

Şeful statului a mai spus că "există toate premisele ca prin păstrarea ritmului reformelor, pomovarea de politici bugetare prudente (...) şi îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, economia românească să înregistreze şi în 2012 şi în anii următori valori pozitive ale creşterii economice".


"Suntem surprinşi că decizia de aderare la Schengen întârzie"

Traian Băsescu a declarat că România este surprinsă de faptul că decizia de aderare la spaţiul Schengen întârzie, deşi situaţia de drept şi de fapt este clară, toate condiţiile fiind îndeplinite. Referindu-se la aderarea la spaţiul Schengen, preşedintele Băsescu a declarat: "Suntem surprinşi că, după ce am ridicat problema de două ori în Consiliul european, în octombrie şi în decembrie, decizia de aderare întârzie, deşi situaţia de drept şi de fapt este clară". Şeful statului a susţinut că "toate condiţiile sunt îndeplinite pentru o decizie favorabilă".


 

"Menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români, pe deplin nejustificată"

Preşedintele a susţinut că menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii de către nouă state membre ale Uniunii Europene este "pe deplin nejustificată". "Consider ca fiind pe deplin nejustificată menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru lucrătorii români în nouă state membre ale Uniunii Europene", a declarat preşedintele Băsescu. El a precizat că România va continua să promoveze obiectivul de liberalizare totală a accesului lucrătorilor români pe piaţa muncii.

În acest sens, şeful statului român a adresat mulţumiri Guvernului Republicii Italiene pentru ridicarea restricţiilor pentru lucrătorii români, începând cu 1 ianuarie 2012.


Citit 1195 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.