UPDATE Ponta după discuţia cu Boc: Nu ne-am înţeles pe nimic!

UPDATE Ponta după discuţia cu Boc: Nu ne-am înţeles pe nimic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderii coaliţiei de guvernare, în frunte cu premierul Emil Boc, se întâlnesc, la ora transmiterii acestei ştiri, cu liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Întâlnirea are loc la Palatul Parlamentului şi vizează situaţia politică şi socială în contextul recentelor proteste de stradă.

La întâlnire mai participă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Opoziţia a mers la întânire cu solicitarea de demisie adresată premierului Boc şi instituirea unui Cabinet independent, care să pregătească anticipate.

Liderii USL s-au întâlnit miercuri dimineaţă, discuţiile fiind urmate de o întâlnire informală a conducerii PSD.

Înaintea întâlnirii cu premierul şi cu liderii coaliţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că mandatul cu care se prezintă opoziţia la discuţii vizează demisia Guvernului şi instituirea unui Cabinet independent, care să gestioneze treburile ţării şi să pregătească anticipate.

Întrebat dacă susţine varianta lui Ion Iliescu privind sancţionarea şefului statului, Ponta a răspuns: "Când ne vom întâlni cu domnul Băsescu, da! Acum ne întâlnim cu domnul Boc, preşedintele PDL şi trebuie să existe acord politic între forţele politice din Parlament privind înlocuirea guvernului actual cu un guvern de tehnocraţi şi în mod sigur alegeri cât mai rapide".

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că Traian Băsescu este vinovat de situaţia în care se regăseşte România, el apreciind că oamenii îşi doresc ca actualul şef al statului să plătească "neapărat" pentru acest lucru şi că Parlamentul rezultat după anticipate ar trebui să-l sancţioneze.


UPDATE 14.28 - Ponta după discuţia cu Boc: Nu ne-am înţeles pe nimic!

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după întâlnirea putere-opoziţie, că "nu s-a ajuns la niciun rezultat pozitiv", că nu s-au înţeles "pe nimic", că nu s-a progresat deloc şi că nicio cerere a opoziţiei nu a primit răspuns.

Liderul USL a spus că opoziţia a cerut renunţarea la comasarea alegerilor parlamentare şi locale. De asemenea, USLa cerut, la întâlnirea cu premierul Emil Boc, demiterea ministrului Traian Igaş.

Ponta a mai spus că opoziţia a propus o comisie comună putere-opoziţie în vederea organizării de anticipate, pentru alegerea unui Parlament cu mai puţini parlamentari, votaţi uninominal.

Preşedintele PSD a spus că la întâlnire nu s-a ajuns la niciun rezultat pozitiv, iar opoziţia şi puterea nu s-au înţeles "pe nimic".

Ponta a precizat că săptămâna viitoare va fi o sesiune parlamentară extraordinară, iar revendicările opoziţiei rămân aceleaşi.

Anterior, surse participante la discuţii au declarat pentru Mediafax că premierul a acceptat, la întâlnirea cu opoziţia, doar organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Citit 1762 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2012 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.