Mihai Capră: Există diferenţe şocante între costurile deszăpezirii comunicate din teritoriu

Mihai Capră: Există diferenţe şocante între costurile deszăpezirii comunicate din teritoriu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Diferenţele dintre costurile pentru deszăpezire comunicate de autorităţile locale sunt şocante, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Inernelor, gălăţeanul Mihai Capră.

Mihai Capră nu a comunicat cifre, însă a exemplificat spunând că într-una din situaţii costurile deszăpezirii în urma ultimelor ninsori ajunge la echivalentul costului întreţinerii drumurilor pe toată perioada anului.

"Ei au în bugetul local să zicem 150 de miliarde (lei vechi - n.r.) pentru întreţinerea drumului pe tot anul, acum cer 100 de miliarde doar pentru deszăpezirea asta", a exemplificat secretarul de stat, Mihai Capră.

Potrivit secretarului de stat, intervenţia efectivelor Ministerului Apărării Naţionale se poate cere în caz de nevoie de către autorităţile locale respectiv prefecţi şi preşedinţi ai consiliilor judeţene, urmând ca şefii de garnizoană să răspundă solicitărilor.

"Dezastrele se petrec local şi se gestionează local", l-a completat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Marcel Lucaciu, pe secretarul de stat Mihai Capră.

Şeful IGSU a declarat că Inspectoratul General de Aviaţie a executat 37 de misiuni pentru urgenţe medicale şi a transportat 51 de persoane. De asemenea, a mai fost efectuat un transport cu produse alimentare. În ultimele 24 de ore au avut loc patru misiuni pentru asistenţa medicală a cinci persoane, în premieră având loc un zbor pe timp de noapte.

Potrivit lui Marcel Lucaciu, un elicopter a decolat puţin după miezul nopţii pentru a transporta la spital o gravidă din Buzău şi un tânăr care avea ambele picioare fracturate.

Citit 1065 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.