Actorul Ion Lucian, înmormântat cu onoruri militare în aplauzele publicului

Actorul Ion Lucian, înmormântat cu onoruri militare în aplauzele publicului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Actorul Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior, a fost înmormântat, marţi, la cimitirul Bellu din Capitală, cu onoruri militare, în aplauzele a sute de colegi de breaslă, prieteni şi admiratori.

Printre cei care au venit la slujba de înmormântare de la cimitirul Bellu s-au numărat actorii George Mihăiţă, George Ivaşcu, Sebastian Papaiani, Ion Haiduc, Marin Moraru, Cornel Todea, Cristian Şofron, cantautorul Nicu Alifantis, vedeta TV Virgil Ianţu şi scriitorul şi senatorul Radu F. Alexandru.

Ion Haiduc l-a descris pe Ion Lucian ca fiind "actorul cu cei mai mulţi spectatori", în timp ce Sebastian Papaiani a rememorat întâlnirea cu maestrul, din tinereţe. Papaiani a spus că lui Ion Lucian îi plăcea să construiască şi să îndrume tinerii. El a mai amintit de lupta lui Ion Lucian pentru a construi noul Teatru Excelsior din Bucureşti, dar şi modul în care actorul a inspirat şi a ajutat generaţii întregi de artişti. La înmormântare au participat peste 300 de persoane.

Mormântul lui Ion Lucian se află pe Aleea Artiştilor, alături de criptele unde se odihnesc Emil Hossu, Cristian Paţurcă şi Tatiana Stepa.

Actorul Ion Lucian, care a murit sâmbătă seară, poate fi descris ca o persoană care şi-a petrecut întreaga viaţă sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitală, al cărui director a fost.

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.