Ministrul Mediului, Laszlo Borbely şi-a depus demisia

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely şi-a depus demisia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Laszlo Borbely a încheiat discuţia cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după aproximativ două ore, şi i-a înmânat acestuia demisia din postul de ministru al Mediului, în urma acuzaţiilor DNA, au declarat surse din UDMR.Întâlnirea s-a încheiat la ora 12.10, după aproximativ două ore de la sosirea ministrului la sediul Guvernului. Până la această oră, reprezentanţii Executivului nu au comentat.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei Mediafax că Laszlo Borbely i-a spus premierului Mihai Răzvan Ungureanu că este pregătit să demisioneze din postul de ministru al Mediului în urma acuzaţiilor DNA, dacă aceasta este solicitarea Guvernului.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Surse judiciare au declarat că Laszlo Borbely nu şi-a trecut în declaraţia de avere un apartament din Bucureşti, achiziţionat împreună cu soţia dar trecut pe numele cuscrei sale, Maria Vincze, precum şi vânzarea unei case din Târgu Mureş, cu tot cu teren, în valoare de 30.000 de euro, către Anton Molnar, om de afaceri.

Potrivit acestora, anchetatorii au constatat faptul că ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a achiziţionat un apartament în Calea Victoriei din Bucureşti, locuinţă ce a fost trecută pe numele cuscrei sale, documentele de vânzare-cumpărare fiind întocmite la notar, audiat şi el de procurorii anticorupţie.

Cuscra ministrului Mediului le-ar fi declarat procurorilor anticorupţie că locuinţa a fost plătită de soţii Borbely, ea nedispunând de suma de 80.000 de euro cât a costat apartamentul conform actelor întocmite la notar, au mai declarat sursele citate.

Citit 954 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.