Proba teoretică pentru obţinerea permisului auto, suspendată în 19 şi 22 octombrie

Proba teoretică pentru obţinerea permisului auto, suspendată în 19 şi 22 octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proba teoretică pentru obţinerea permisului auto, eliberarea permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare şi a autorizaţiilor provizorii de circulaţie vor fi suspendate în 19 şi 22 octombrie, pentru punerea în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării sistemului.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că în luna octombrie au fost demarate etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere.

Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an şi va duce la simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere.

"În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic", a precizat sursa citată.

De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene.

Din cauza gradului de complexitate şi a volumului operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi pentru asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente, în 19 şi 22 octombrie nu se vor putea emite permise de conducere, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizaţii provizorii de circulaţie sau plăci cu numere de înmatriculare.

Totodată, în 19 şi 22 octombrie nu se va putea susţine proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere, examinarea la proba practică având loc conform programărilor, a precizat sursa citată.

Citit 898 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.