Peste 165.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Peste 165.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 165.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cele cinci zile de pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, sfintele moaşte fiind introduse în interiorul lăcaşului de cult.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost reintrodusă, în noaptea de luni spre marţi, în interiorul Catedralei Mitropolitane, după ce timp de cinci zile a fost expusă pe esplanada din faţa Catedralei, pentru ca pelerinii să se poată închina la ea.

Cu acest prilej, a fost săvârşită o slujbă, oficiată de mai mulţi preoţi, la care au asistat câteva sute de persoane.

Potrivit maiorului Marius Ţăranu, ofiţer relaţii publice în cadrul Jandarmeriei, în cele cinci zile de pelerinaj, pe la moaşte au trecut, în total, peste 165.000 de persoane, rândul pelerinilor atingând, la un moment dat, peste patru kilometri.

După introducerea sfintelor moaşte în Mitropolie, oamenii au continuat să se închine la raclă, marţi la prânz rândul credincioşilor atingând câteva zeci de metri.

"Pelerinajul s-a finalizat, racla fiind introdusă în catedrală. Câteva sute de persoane încă stau la rând în zona lăcaşului de cult pentru a se închina la sfintele moaşte", a declarat maiorul Marius Ţăranu, din cadrul Jandarmeriei.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase, joi, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, fiind aşezate într-un baldachin amenajat pe esplanada lăcaşului de cult.

Duminică, peste 15.000 de credincioşi au asistat la Sfânta Liturghie, oficiată de zeci de preoţi din ţară şi străinătate, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La Iaşi au fost aduse din Ucraina şi moaştele Sfântului Cuvios Teofil, care au fost aşezate lângă moaştele Sfintei Parascheva, în curtea Catedralei.

Pelerinajul religios de la Iaşi este considerat cel mare din România şi are loc în fiecare an, în luna octombrie.

Citit 807 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.