Hidroelectrica rămâne în insolvenţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti

Hidroelectrica rămâne în insolvenţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procedura insolvenţei Hidroelectrică rămâne deschisă, Curtea de Apel Bucureşti respingând, joi, irevocabil, cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind de anulare a procedurii. Companiile Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie, din grupul elveţian Alpiq, care au avut acorduri directe cu Hidroelectrica, precum şi Federaţia Sindicală Hidrosind au cerut instanţei anularea procedurii de intrare în insolvenţă a companiei.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, menţinerea hotărârii din 20 iunie a Tribunalului Bucureşti privind deschiderea procedurii insolvenţie Hidroelectrica, respingând astfel cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind. Instanţa arată în decizie că, în rejudecarea cauzei în faza recursului, respinge cererile de intervenţie voluntară formulate de Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries. Totodată, instanţa menţionează în decizie că menţine dispoziţiile Tribunalului Bucureşti privind insolvenţa Hidroelectrica.

Decizia este irevocabilă, astfel că rămân în vigoare dispoziţiile din cadrul procesul de renegociere a contractelor directe a energiei şi deciziile de reziliere a acordurilor cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C, luate după intrarea companiei în insolvenţă.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în luna iunie din cauze precum vânzările de energie la preţuri mult diminuate faţă de referinţa pieţei, managementul deficitar şi seceta prelungită.

Producătorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe la preţuri mici.

Citit 625 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.