TVR Info se transformă în TVR News, în urma parteneriatului cu Euronews

TVR Info se transformă în TVR News, în urma parteneriatului cu Euronews
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a primit, marţi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a transforma TVR Info în TVR News, noul post urmând să emită din 15 noiembrie şi să difuzeze în mare parte programe ale Euronews, dar şi conţinut produs de Televiziunea Română. La şedinţa de marţi a CNA a participat şi o delegaţie a TVR, în frunte cu Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române.

Claudiu Săftoiu a spus că televiziunea paneuropeană Euronews doreşte "un parteneriat pe termen lung", pe frecvenţa TVR Info, prin care telespectatorul român va putea să aibă acces la conţinutul Euronews, în acelaşi timp cu programele realizate de Televiziunea Română. Săftoiu a mai spus că acest parteneriat dintre SRTv şi Euronews este o "oportunitate" şi, dacă CNA îşi va da acceptul, testele pentru TVR News vor începe luni, la ora 19.00, iar postul va emite propriu-zis din 15 noiembrie.

În ceea ce priveşte grila de programe a TVR News, Claudiu Săftoiu a spus că, într-o primă etapă, TVR News va difuza 3% conţinut nou, realizat de Departamentul Ştiri al Televiziunii Române (două jurnale de câte 15 minute, de la orele 16.00 şi 16.30, de luni până vineri, care vor fi realizate în stilul Euronews), va retransmite produse informative de la TVR 1 (telematinalul, linia informativă de la 19.00 - 21.00 şi emisiunea "Prim plan"), în restul timpului urmând să transmită programe ale Euronews. Din grila depusă la CNA, aproape 80% din programul TVR News va fi reprezentat de conţinut preluat de la Euronews. În ceea ce priveşte programele sportive, acestea vor fi doar în limba română şi vor cuprinde doar materiale pentru care Televiziunea Română deţine drepturile.

"Conţinutul Euronews va fi subtitrat, în ceea ce priveşte partea de magazine şi reportaje. Jurnalele în direct (preluate de la Euronews, n.r.) vor fi transmise în limba engleză", a explicat Săftoiu, precizând că va exista o opţiune tehnică prin care limba engleză va putea fi schimbată de telespectatori cu o limbă în care conţinutul Euronews este deja disponibil la nivel internaţional.

Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a decis, în 29 octombrie, să continue restructurarea TVR (demarată de fostul CA al televiziunii publice, condus tot de Claudiu Săftoiu) şi a aprobat documentele privind procesul de selecţie a personalului Televiziunii Române, în urma căruia vor rămâne 2.395 de locuri de muncă şi vor fi concediate 872 de persoane.

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX în 10 august.

Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni.

Citit 782 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.