OTV, amendat cu 20.000 de lei pentru dezechilibre înregistrate în emisiunile electorale

OTV, amendat cu 20.000 de lei pentru dezechilibre înregistrate în emisiunile electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de miercuri, să amendeze cu 20.000 de lei postul OTV, pentru dezechilibre foarte mari înregistrate în emisiunile electorale difuzate în perioada 9-22 noiembrie.

Potrivit monitorizării CNA, OTV a înregistrat un dezechilibru major în emisiunile de promovare electorală, în care candidaţii şi reprezentanţii PP-DD au fost promovaţi peste 160 de ore, în timp ce restul candidaţilor de la alte formaţiuni politice nu au fost promovaţi deloc.

Sancţiunea a fost aplicată cu şase voturi "pentru" (Gelu Trandafir, Valentin Jucan, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea) şi două "împotrivă" (Narcisa Iorga şi Mircea Deacă). Narcisa Iorga şi-a motivat votul "împotrivă", deşi în şedinţa de marţi susţinuse aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei postului OTV (care nu a mai fost aplicată întrucât Mihai Mălaimare, un alt membru, şi-a retras votul "pentru" această sancţiune), prin faptul că Mihai Mălaimare nu a mai fost prezent la şedinţa de miercuri a CNA.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de miercuri, CNA a decis să transmită posturilor Etno TV şi Taraf TV scrisori de atenţionare, întrucât cele două televiziuni difuzează spoturi electorale fără să transmită emisiuni electorale. Potrivit legislaţiei audiovizuale din campanie, astfel de spoturi electorale pot fi difuzate numai în timpul unor emisiuni electorale.

Citit 869 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.