Prezenţă scăzută la referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană

Prezenţă scăzută la referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezenţa la referendumul local organizat, duminică, în 35 de comune şi oraşe din judeţul Alba privind proiectul minier de la Roşia Montană şi mineritul din Apuseni este scăzută, până la ora 10.00 prezentându-se la consultarea publică doar 1.415 persoane.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean pentru Referendum, prezenţa la urne este monitorizată în 63 din cele 148 de secţii de votare amenajate în judeţul Alba pentru referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană şi mineritul din Apuseni, adică pentru jumătate plus unu din numărul alegătorilor chemaţi la consultarea publică. Potrivit sursei citate, în aceste secţii au votat, până la ora 10,00, 1.415 persoane.

Numărul total al persoanelor aşteptate la urne la acest referendum este de peste 72.000, astfel că numărul votanţilor din secţiile unde este monitorizată prezenţa este de circa 36.000.

Pentru referendumul local, secţiile de votare vor fi deschise până la ora 23.00, cu două ore mai mult decât cele pentru alegerile parlamentare.

Singura problemă înregistrată în Alba privind referendumul local a fost în localitatea Tibru, unde secţia de votare a fost deschisă cu aproape o oră şi jumătate întârziere din cauză că preşedintele secţiei de votare nu a putut ajunge la timp, fiind blocat în zăpadă.

Citit 583 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 15:10

1 comentariu

 • postat de Daniela
  Duminică, 09 Decembrie 2012 20:46
  poate prezenta scazuta a fost spre dimineata, cand vremea era mai apriga,dar eu am vazut pe alt site un procent de 36,2%,deci se pare ca se va indeplini cvorumul si mineritul va avea o noua viata in Apuseni
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.