Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru

Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, informează Preşedinţia.
"Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
Adimistraţia Prezidenţială transmite şi textul Decretului nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru: "În temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) şi ale Art. 103 alin.(1) din Constituţia României, republicată, Preşedintele României decretează: Articol unic. – Se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată. Preşedintele României, Traian Băsescu".
Luni dimineaţă au avut loc, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare şi minorităţile naţionale din Parlament, discuţiile durând 20 de minute.
Singura propunere de premier a fost Victor Ponta, din partea USL.

Citit 607 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.