Ponta: Nu miniştrii calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale; nu vor fi recalculări

Ponta: Nu miniştrii calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale; nu vor fi recalculări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calculul pensiilor speciale a inclus o serie de probleme, dar nu miniştrii sunt cei care calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale, iar acestea vor răspunde dacă sunt vinovate, în funcţie de concluziile Parchetului, Curţii de Conturi sau Avocatului Poporului, spune premierul Victor Ponta. El a asigurat că, în pofida problemelor de recalculare, pensiile speciale nu vor fi recalculate.

"Vreau să închidem situaţia asta cu pensiile şi vreau să audă toată lumea de la mine: nu se recalculează pensii. La momentul la care s-a aplicat Legea privind pensiile în special în zona militară - dar nu doar la zona militară, ci şi la celelalte pensii speciale - au existat probleme în modul de calculare. Dacă există ceva la Parchet, trebuie să ştim, să vedem dacă este cineva vinovat şi va fi tras la răspundere - vorbesc de cei care au calculat, că nu miniştrii calculează, nici fostul, nici actualul ministru nu calculează pensii, ci cei care au în atribuţii legale. Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că ceva s-a calculat greşit, sau Avocatul Poporului, trebuie să tratăm foarte serios problema. O să vedem care sunt constatările autorităţilor în drept şi, după aceea, vom lua decizii", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Premierul a adăugat însă că, "este vorba de 160.000 oameni care au muncit pentru ţara asta şi au în mod corect pensii pentru ţara asta" şi nu vrea să existe vreun motiv de panică sau de nelinişte în ceea ce-i priveşte.

"În cazuri punctuale, în care s-au făcut greşeli, pe acelea le îndreptăm", a încheiat premierul.

Citit 915 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.