Ponta: Nu miniştrii calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale; nu vor fi recalculări

Ponta: Nu miniştrii calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale; nu vor fi recalculări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calculul pensiilor speciale a inclus o serie de probleme, dar nu miniştrii sunt cei care calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale, iar acestea vor răspunde dacă sunt vinovate, în funcţie de concluziile Parchetului, Curţii de Conturi sau Avocatului Poporului, spune premierul Victor Ponta. El a asigurat că, în pofida problemelor de recalculare, pensiile speciale nu vor fi recalculate.

"Vreau să închidem situaţia asta cu pensiile şi vreau să audă toată lumea de la mine: nu se recalculează pensii. La momentul la care s-a aplicat Legea privind pensiile în special în zona militară - dar nu doar la zona militară, ci şi la celelalte pensii speciale - au existat probleme în modul de calculare. Dacă există ceva la Parchet, trebuie să ştim, să vedem dacă este cineva vinovat şi va fi tras la răspundere - vorbesc de cei care au calculat, că nu miniştrii calculează, nici fostul, nici actualul ministru nu calculează pensii, ci cei care au în atribuţii legale. Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că ceva s-a calculat greşit, sau Avocatul Poporului, trebuie să tratăm foarte serios problema. O să vedem care sunt constatările autorităţilor în drept şi, după aceea, vom lua decizii", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Premierul a adăugat însă că, "este vorba de 160.000 oameni care au muncit pentru ţara asta şi au în mod corect pensii pentru ţara asta" şi nu vrea să existe vreun motiv de panică sau de nelinişte în ceea ce-i priveşte.

"În cazuri punctuale, în care s-au făcut greşeli, pe acelea le îndreptăm", a încheiat premierul.

Citit 844 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 13:55

2 comentarii

 • postat de aveti ce a-ti votat!
  Marți, 19 Februarie 2013 18:43
  Ba tot la a-lde Dogaru cu 70 milioane le da Poanta in plus! pai 4 % ptr Dogaru= vreo 3 milioane si ceva pe cand la aia ce 4 milioane ce le-a dat in plus ca s-au dus ca orbii la votare 4 %= 16 lei adica 1 kg de carne tocata! si in plus numai in jud Galati conform V.L. 17mii de pensionari nu au beneficiat nici macar de kg de carne tocata in plus ptr ca nu se incadrau ! ACUM VEDETI CE A_TI VOTAT? ce mai rade Dogaru de voi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cacarau si plagitor = peste 20 de taxe si impozite noi dupa alegeri, mega parlament, mega imunitati.
  Marți, 19 Februarie 2013 14:33
  Pe sistemul USL-amist daca Ponta a zis ca nu vor fi recalculari, sigur vor fi. A avut deja grija sa paseze motanul la avocatil poporului si la parchet. Deci se vor recalcula pensiile.....in jos. :)) O sa le mareasca pensiile lui Ghise si lui Fenechiu ::)))
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.