UPDATE Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din Consiliul Superior al Magistraturii

UPDATE Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din Consiliul Superior al Magistraturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 14:05 - Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere.


 

După discuţiile din Plenul CSM, solicitările de revocare a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ au fost supuse votului membrilor Consiliului. Judecătorul Cristi Danileţ a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 14 voturi "pentru" şi patru "împotrivă". Întrebat cum comentează decizia membrilor CSM, Cristi Danileţ a răspuns: "Sunt profund dezamăgit".

Judecătoarea Alina Ghica a fost revocată, marţi, din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 11 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă".

Decizia vine după ce în această dimineaţă magistraţii din mai multe oraşe din România au suspendat şedinţele de judecată în semn de protest ca urmare a "pasivităţii" manifestate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al CSM a celor doi judecători.

Este pentru prima dată când membrii CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu ca urmare a solicitărilor transmise de adunările generale ale judecătorilor.

Citit 819 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.