Magistraţii din mai multe oraşe din România au suspendat şedinţele de judecată în semn de protest

Magistraţii din mai multe oraşe din România au suspendat şedinţele de judecată în semn de protest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii din mai multe oraşe din România au decis să intre mai târziu în sălile de judecată, ca urmare a "pasivităţii" manifestate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Magistraţii Judecătoriei Buzău şi cei din Botoşani au suspendat şedinţele de judecată, marţi dimineaţă, pentru aproximativ o oră

Potrivit judecătorului Leontin Drăgulescu, magistraţii de la Judecătoria Buzău vor intra cu întârziere în sălile de judecată, în semn de protest faţă de decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţiile de membri CSM a judecătorilor Dănileţ şi Ghica. Potrivit judecătorului Alina Palancanu, Adunarea Generală a Judecătoriei Botoşani a decis, luni, suspendarea cu o oră a şedinţelor de judecată, astfel încât magistraţii de la Judecătorie vor intra în sală la ora 9.30.

Magistraţii de la Judecătoria Suceava au suspendat şedinţele de judecată timp de un sfert de oră

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Suceava, judecătorul Cătălin Brânză, a declarat corespondentului MEDIAFAX că judecătorii acestei instanţe au intrat în şedinţă cu întârziere de un sfert de oră, din acelaşi motiv.

Reprezentanţii Tribunalului Olt spun că întârzierea nu ar trebui să fie mai mare de 15 minute

"La Tribunalul Olt am convenit să fie suspendate toate şedinţele. Fiecare judecător decide cât va ţine suspendată şedinţa, însă probabil vorbim de 15 minute. Eu, de exemplu, ar fi trebuit să intru în sală la ora 11.00, dar o să intru la 11.15. Ştiu că şi la Judecătoria Slatina şedinţele încep mai târziu din acelaşi motiv”, a declarat judecătorul Gheorghe Biolan de la Tribunalul Olt.

O parte a magistraţilor de la Tribunalul şi Judecătoria Sibiu au intrat, marţi, în sălile de judecată cu o jumătate de oră întârziere, în timp ce la Alba activitatea instanţelor nu a fost întreruptă, însă magistraţii au trimis o scrisoare CSM în care solicită revocarea judecătorilor Danileţ şi Ghica.

Citit 697 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.