Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni pe Ponta, Corlăţean şi Stroe, pentru discuţii despre Schengen

Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni pe Ponta, Corlăţean şi Stroe, pentru discuţii despre Schengen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru discuţii pe tema Schengen.

Băsescu a declarat, luni, că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot.

Preşedintele susţine că "poziţia corectă" care ar trebui adoptată de autorităţi pe tema Schengen ar fi "să se ia notă şi să stabilim un alt termen în care să discutăm accesul în Schengen", adică fie septembrie, fie decembrie.

Traian Băsescu a mai spus că salută poziţia exprimată de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului României în şedinţa Consiliului JAI din această săptămână pe tema intrării în Schengen.

În replică, premierul a declarat că ideea susţinută de Băsescu potrivit căruia cel puţin şapte state s-ar fi opus în cazul unui vot pentru aderarea României la Schengen reprezintă "o poveste" care nu există şi a arătat că poziţia statelor UE nu poate fi discutată "după bârfe".

Citit 569 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.