Crin Antonescu: Din punctul nostru de vedere, aderarea la Schengen nu a fost niciodată prima prioritate
Foto: Foto: ghimpele.ro

Crin Antonescu: Din punctul nostru de vedere, aderarea la Schengen nu a fost niciodată prima prioritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că, din punctul de vedere al părţii române, aderarea la Schengen "nu a fost niciodată prima prioritate a României", dar rămâne în continuare un obiectiv.

Crin Antonescu a spus că este perfect solidar cu poziţia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, privind aderarea României la Schengen, el arătând că poziţiile exprimate de oficialii români pe această temă au fost coerente. "Sunt perfect solidar cu poziţia ministrului de Externe prin care, dacă cineva doreşte să blocheze discutarea şi luarea acestei decizii, trebuie să aducă argumente. E normal ca România să ceară argumente", a spus Antonescu.

Preşedintele Senatului a arătat că se poate discuta despre cât de prioritară este aderarea Românie la Schengen. "Am mai spus, din punctul nostru de vedere nu a fost niciodată prima prioritate a României, dar rămâne în continuare un obiectiv, pentru că dorim asta, am cheltuit bani, am făcut eforturi de toate felurile", a spus Antonescu.

El a precizat că, în ceea ce priveşte Consiliul JAI din această săptămână, punctele de convergenţă sunt acelea că România este convinsă că a îndeplinit de mai multă vreme tot ce trebuia să îndeplinească în conformitate cu aquis-ul pentru Schengen şi că merită o decizie favorabilă.

Citit 772 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2013 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.