Phenianul a propus Rusiei să "examineze" evacuarea ambasadei

Phenianul a propus Rusiei să "examineze" evacuarea ambasadei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coreea de Nord a propus vineri Rusiei să "examineze" o evacuare a ambasadei sale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei din Phenian, relatează AFP.

"Un reprezentant al Ministerului nord-coreean de Externe a propus (vineri) 5 aprilie părţii ruse să examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasada rusă", a declarat acest purtător de cuvânt, Denis Samsonov, citat de agenţii ruse.

Diplomatul a adăugat că Rusia a primit această propunere "la fel ca şi celelalte ambasade de la Phenian, având în vedere agravarea situaţiei în peninsula coreeană".

"Rusia a luat notă de această propunere şi, pentru moment, ne aflăm în stadiul adoptării unei decizii", a adăugat Samsonov.

"Nu se întâmplă nimic extraordinar, ambasada lucrează ca de obicei", a subliniat el.

"Pot să vă asigur că, în acest moment, situaţia este absolut calmă la Phenian. Nu observăm nicio tensiune. Este o zi de sărbătoare, în care nu se prevede nimic extraordinar", a conchis diplomatul.

Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachete mobil, a anunţat agenţia sud-coreeană Yonhap, alimentând temeri cu privire la efectuarea unui tir iminment, care ar agrava o situaţie deja explozivă.

Deplasarea unor rachete este ultimul gest al Phenianului, care multiplică ameninţările pe un ton apocaliptic de câteva săptămâni, înfuriat de o nouă serie de sancţiuni adoptate de ONU în urma unui nou test nuclear, al treilea, efectuat la începutul lui februarie.

Citit 670 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2013 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.