Ministrul Mediului a anunţat când va demara programul "Rabla". Valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro

Ministrul Mediului a anunţat când va demara programul "Rabla". Valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noile condiţii de derulare a programului "Rabla" vor fi publicate pe site-ul Ministerului Mediului pe data de 15 aprilie, iar demararea efectivă a acestuia va fi posibilă la o săptămână după primirea propunerilor, în timp ce tichetul valoric ar urma să fie transmisibil, a declarat, marţi, Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

"Programul Rabla va fi urcat pe site pe data de 15 aprilie, aşa cum am declarat. Va urma o perioadă de câteva zile în care aşteptăm propuneri şi soluţii din partea tuturor, astfel încât să diminuăm orice efect negativ pe piaţă atât la nivelul cetăţenilor, cât şi la nivelul celorlalţi actori care sunt implicaţi în derularea acestui program. Pe data de 15 aprilie vom anunţa şi cum se va numi programul şi, bineînţeles, vom organiza o conferinţă de presă pe această temă înainte de publicarea pe site a condiţiilor programului. Programul probabil că va demara la o săptămână după ce vom primi propunerile şi observaţiile. Este normal să existe o consultare publică înainte de a semna Ordinul, deci nu se impune adoptarea de către Guvern', a afirmat ministrul Mediului.

Tichet de 1.500 de euro

Rovana Plumb a menţionat, totodată, că tichetul în valoare de 1.500 de euro va fi transmisibil. "Ceea ce comunicăm clar în momentul de faţă şi ceea ce ştim precis este că tichetul va avea valoarea de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei. Bugetul programului din acest an al programului "Rabla" este aproximativ egal, dar nu mai mare decât cel de anul trecut. Avem de gând să facem modificări şi cu siguranţă va fi posibilă o înstrăinare a tichetului pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au posibilitatea să-şi cumpere un autoturism numai în baza tichetului, aşa că sigur se va asigura o transmisibilitate în cadrul acestui proiect. Maşina nouă va putea fi achiziţionată cu un singur tichet valoric", a precizat Rovana Plumb.

În plus, ministrul a subliniat faptul că "în momentul acesta suntem în analiză în privinţa numărului de vouchere care va fi pus pe piaţă", iar "Administraţia Fondului pentru Mediu îşi asigură veniturile în special din colectarea cuantumului aferent timbrului de mediu".

Citit 984 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.