Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Banca Mondială anticipează că economia României va creşte cu 1,7% în acest an, prognoză uşor îmbunătăţită faţă de cea prezentată cu şase luni în urmă, în timp ce estimarea pentru anul viitor a fost menţinută la 2,2%.

Astfel, BM estimează că Produsul Intern Brut al României va creşte cu 1,7% în acest an, 2,2% anul viitor şi cu 2,7% în 2015, potrivit raportului Perspective Economice Globale, publicat de instituţie.

În urmă cu şase luni, instituţia anticipa că economia românească avea să urce cu 1,6% în 2013, 2,2% în 2014 şi cu 3% în 2015.

Estimările BM pentru România sunt apropiate de cele ale guvernului, FMI şi Comisiei Europene.

CE anticipează că economia României va creşte cu 1,6% în acest an, în linie cu estimările FMI şi ale guvernului, şi cu 2,2% anul viitor. FMI estimează o creştere de 2% pentru 2014.

Banca Mondială a revizuit în scădere prognoza de creştere economică globală pentru acest an, de la 2,4% la 2,2%, după încetinirea dinamicii economiilor emergente, precum China şi Brazilia, în timp ce recesiunea din Europa continuă pe fondul măsurilor de austeritate şi crizei de încredere.

Pentru zona euro, instituţia estimează o contracţie de 0,6% în acest an, în timp ce prognozele pentru SUA şi Japonia au fost îmbunătăţite datorită măsurilor de stimulare monetară şi fiscală a economiei adoptate de guvernele şi băncile centrale din aceste ţări.

Citit 294 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 12:41

1 comentariu

  • postat de dolarel Joi, 13 Iunie 2013 15:26 Link la comentariu
    0
    0

    interesant e daca si economia romaniei stie de prognoza bancii mondiale. asta ca e asemanatoare cu cele ale fmi si ce nu a fost niciodata o garantie a corectitudinii estimarilor facute . dinpotriva , aproape intotdeauna aceste estimari au fost prea optimiste in cazul tarilor ce au datorii imense. la cine? fmi, bm. cu alte cuvinte, hai sa mai imprumutati ca doar o sa va creasca salariu. ha. doar daca Germania chiar incepe sa bage bani seriosi in economia romaneasca se poate indeplinii previziunea. DOAMNE ajuta..

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.