26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, a fost decretată zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, a fost decretată zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru. Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi (în urmă cu puţin timp), în şedinţă specială a Guvernului.

Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul Româneii la domiciliu sau la reşedinţă.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Premierul a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.

Citit 1019 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 13:55

3 comentarii

 • postat de JEG DE TARA
  Marți, 02 Iulie 2013 16:17
  drapelul pt mine nu inseamna nimic,zero,si ma simt cel mai bine cand stau pe buda si ma sterg cu hartie igienica tricolora ,oricum Harghita si Covassna OR SA AIBA AUTONOMIE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vom mai vedea...
  Marți, 25 Iunie 2013 18:13
  Exces de zel,in a face din tantar armasar , cu nelipsitul sobor , Cu tot respectul ,nu erau cetateni in misiune ,erau simpli turisti in interesul lor. Culmea ,cu un politist care nu avea permis de conducere pentru autocar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Marți, 25 Iunie 2013 15:30
  Numai niste penibili ca noi puteau face ca dintr-o zi de celebrare a unui simbol national sa o transformi in zi de doliu......cu o zi inainte sau dupa nu puteau face acelasi lucru?! Copy Paste acelasi nemernic mincinos umflat zilnic de televiziunile aservite puterii! Ne meritam soarta!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.