Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Suma primită suplimentar la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate în urma rectificării bugetare din data de 30 iulie are ca destinaţie plata medicamentelor din programele de sănătate şi a celor cu şi fără contribuţie personală eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, informează CNAS printr-un comunicat emis miercuri. Potrivit sursei, rectificarea permite CNAS să-şi îndeplinească obligaţiile asumate de Guvern cu partenerii internaţionali.
În felul acesta se vor putea respecta prevederile Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013, conform căreia plăţile către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se fac la 60 de zile plus 30 de zile de la data validării, precizează CNAS.
De exemplu, în luna august 2013 se vor plăti pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală eliberate prin farmaciile cu circuit deschis facturile aferente lunii octombrie 2012, respectând termenul de 210 zile, conform contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2012, precum şi facturile aferente lunii aprilie 2013 la termenul de 60 plus 30 de zile, conform Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013 şi contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2013, se arată în comunicat.
"Rectificarea bugetară a fost prudentă şi realistă. Toate liniile de cheltuieli şi venituri, inclusiv deficitul, au fost agreate de FMI şi Uniunea Europeană, astfel încât să ne încadrăm în ţintele stabilite anterior", susţine CNAS.

Citit 345 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.