Compania gălăţeanului Gruia Stoica participă la privatizarea Train OSE, transportatorul feroviar de marfă din Grecia

Compania gălăţeanului Gruia Stoica participă la privatizarea Train OSE, transportatorul feroviar de marfă din Grecia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul de companii Grampet-GFR, controlat de omul de afaceri gălăţean Gruia Stoica, va participa la privatizarea Train OSE, operatorul de transport feroviar de marfă din Grecia.

La privatizarea Train OSE vor mai participa, printre alţii, un consorţiu format din Căile Ferate Ruse (RZD) şi Societatea Căilor Ferate din Franţa (SNCF), dar şi COSCO (China Ocean Shipping Company), cel mai mare furnizor de servicii de logistică şi shipping din China, se arată într-un comunicat Grampet.

"Invitaţia pe care am primit-o să participăm la privatizarea Train OSE sper că mai lămureşte o dată soliditatea şi bonitatea noastră ca agent economic", a declarat Gruia Stoica în comunicat.

Grampet aminteşte că în acest an a participat şi la alte două privatizări internaţionale, câştigând-o pe cea din Croaţia pentru HZ Cargo şi aflându-se în pole-position pentru BDZ Cargo din Bulgaria, unde aşteaptă decizia autorităţilor în legătură cu reluarea procedurii.

Totodată, GFR a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Citit 684 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.