Turişti aflaţi pe un velier care plutea în derivă în zona Portului Mangalia, salvaţi de poliţişti

Turişti aflaţi pe un velier care plutea în derivă în zona Portului Mangalia, salvaţi de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nouă persoane, între care şase turişti, aflate la bordul unui velier de agrement au fost salvate, duminică seară, de poliţiştii de frontieră, după ce ambarcaţiunea cu care ieşiseră la plimbare pe Marea Neagră, în dreptul Portului Mangalia, a suferit avarii la motor, plutind în derivă.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au fost alertaţi duminică seară, în jurul orei 20.00, printr-un apel radio, că un velier care are la bord nouă persoane pluteşte în derivă în zona Portului Mangalia, existând pericolul ca din cauza vântului foarte puternic să se izbească de stabilopozi.

O ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia s-a deplasat imediat în zona respectivă, iar poliţiştii de frontieră au stabilit că velierul, în lungime de aproximativ 15 metri, suferise avarii la motor, ajungând să blocheze şenalul navigabil în zona Portului Mangalia.

Ambarcaţiunea, care avea la bord şase turişti români şi trei membri de echipaj a fost remorcată până la mal, fără a fi înregistrate alte avarii.

În urma acestui incident, niciuna dintre persoanele de pe navă nu a solicitat asistenţă medicală.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2013 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.