UPDATE CC a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Preşedintele a semnat decretul de promulgare

UPDATE CC a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Preşedintele a semnat decretul de promulgare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 16:45 - Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional.


 

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a declarat că CC a apreciat că sesizarea privind legea este neîntemeiată, iar legea este constituţională, pentru că s-a respectat decizia anterioară.

"Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă", a adăugat Zegrean.

Citit 520 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.