Victor Ponta, despre Codul rutier: Suspendăm permisul dacă amenzile nu sunt plătite în 30 de zile

Victor Ponta, despre Codul rutier: Suspendăm permisul dacă amenzile nu sunt plătite în 30 de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat luni, înaintea şedinţei USL, că ultimele modificări asupra Codului rutier convenite cu ministrul de Interne, Radu Stroe, prevăd suspendarea permisului pentru neplata amenzilor în termen de 30 de zile, măsură aplicabilă şi în cazul infracţiunilor.

Ponta a anunţat că a avut o ultimă discuţie cu ministrul de Interne, Radu Stroe, asupra Codului rutier, urmând ca la nivelul USL să se decidă dacă actul normativ va fi promovat printr-o ordonanţă de urgenţă sau printr-un proiect de lege, precum şi dacă vor fi aduse alte modificări.

Ponta a precizat că în cazul celor cu amenzi neplătite în termen de 30 de zile li se va suspenda permisul de conducere până la plata amenzii.

"Era o problemă de aplicare în sensul în care omul îşi plătea amenda şi noi nu ştiam că şi-a plătit-o şi-i suspendam permisul. Am găsit o soluţie pe care o discutăm şi cu domnul Chiţoiu, cu un cont unic, şi cu faptul că poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile după că în acel cont unic nu s-a plătit amenda", a explicat premierul.

El a menţionat că se încearcă găsirea unei "proceduri rapide" în cazul şoferilor cu contravenţii, astfel încât în 15 zile judecătorul să se pronunţe dacă dovada pentru conducerea autovehiculelor se prelungeşte sau nu. "Ideal ar fi să nu mai conduci după ce ţi s-a suspendat permisul", a afirmat Ponta.

Premierul a precizat că una dintre principalele prevederi modificate vizează prevederea din lege care îi obliga pe judecători şi procurori să îl lase pe şoferul care a comis o infracţiune să conducă în continuare.

"Am modificat acest lucru şi numai şi numai în situaţiile în care procurorul şi judecătorul constată că nu se prezintă pericol pentru circulaţia pe drumurile publice să mai prelungeşte permisul. Mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu poate să mai conducă până nu se termină procesul, să nu mai conducă din momentul în care s-a produs accidentul", a explicat Ponta.

Citit 614 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.