Ministrul Maria Grapini: Actuala variantă a proiectului Roșia Montană nu este votabilă

Ministrul Maria Grapini: Actuala variantă a proiectului Roșia Montană nu este votabilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, este de părere că actuala variantă a proiectului privind exploatarea de la Roșia Montană nu este "votabilă".

"M-am exprimat public că această variantă, care este venită acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabilă, cel puțin din punct de vedere al eficienței economice și al avantajului statului român. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe și specialiștii trebuie să își spună punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care să ne facă o documentare corectă până la vot. (...) Atât timp cât s-a tras concluzia că sunt primul ministru care a venit și a spus în mod tranșant că nu susține actuala lege și am motivat de ce, că nu avem câștigul suficient economic, nu mă iau de impactul de mediu, vorbim economic", a spus Grapini, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului care analizează exploatarea minieră.

Potrivit acesteia, Guvern a renegociat cât a putut acest proiect, fiind un acord "semnat de alții cu niște parametri extrem de nefavorabili României".

Citit 981 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.