Percheziţii într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane euro, vizaţi şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe

Percheziţii într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane euro, vizaţi şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 160 de percheziții au loc, luni, în București, Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajați ai Ministerului de Finanțe, avocaţi, administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, luni dimineaţă au loc 160 de percheziții la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița, într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracțional organizat.

Conform sursei citate, este vizată activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.

Dintre persoanele implicate, în cazul a peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Procurorii DNA mai spun că prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informații.

Citit 622 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 08:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.