Manageri de spitale schimbați din funcție după ce unitățile pe care le conduc au înregistrat datorii

Manageri de spitale schimbați din funcție după ce unitățile pe care le conduc au înregistrat datorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și managerul Spitalului Comunal Vidra și-au dat demisia, în timp ce managerului Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon Focșani a fost demis de Ministerul Sănătății ca urmare a înregistrării de arierate timp de trei luni consecutive la aceste spitale.

Potrivit unui comunicat al MS, în urma analizelor și evaluărilor trimestriale ale managerilor unităților sanitare cu paturi din subordinea MS, s-a constatat că cinci dintre aceștia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Spitalul CFR Constanța, Spitalul Clinic CF Iași, Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon Focșani și Spitalul Comunal Vidra.

"Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar până în luna octombrie 2013. De asemenea, managerul Spitalului Comunal Vidra și-a depus demisia, iar, în prezent se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanța și Spitalul Clinic CF Iași ale căror arierate au fost reeșalonate, conform deciziilor emise de direcțiile generale ale finanțelor publice județene", se arată în comunicat.

Conform Legii nr. 194/ 2013 pentru modificarea și completarea Legii 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătății, contractul de management și, respectiv, contractul de administrare încetează "în cazul existenței a trei luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

Citit 816 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.