PDL cere liderilor USL să reînceapă de la zero discuţiile vizând revizuirea Constituţiei

PDL cere liderilor USL să reînceapă de la zero discuţiile vizând revizuirea Constituţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PDL cere liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu ca în 27 ianuarie să reînceapă de la zero discuţiile vizând procesul de revizuire a Constituţiei, a declarat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, arătând că în caz contrar PDL nu va fi părtaş la "mascarada USL-istă".

"PDL le cere domnilor Ponta şi Antonescu să reînceapă în 27 ianuarie de la zero discuţiile vizând procesul de revizuire al Constituţiei. Cei din delegaţia PDL - formată din Alin Tişe, Ioan Oltean şi Cezar Preda - vor participa la această şedinţă, dar dacă nu vor dori (cei de la USL - n.r.) să reînceapă discuţiile de la zero nu vom continua să fim părtaşi la mascarada USL-istă", a precizat Vasile Blaga, după şedinţa BPN al PDL.

El a spus că PDL nu acceptă ca în proiectul de revizuire al Constituţiei să nu fie prevăzută ca obligatorie decizia luată la referendum privind Parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari şi nu poate fi de acord ca regimul parlamentar să fie modificat "pe şest".

Blaga a arătat că mai mult de jumătate dintre propunerile USL de revizuire a Constituţiei se referă la restrângerea atribuţiilor preşedintelui, transformând practic în republică parlamentară chiar dacă preşedintele este ales prin vot uninominal.

El a mai arătat că PDL nu poate fi părtaş la "transformarea Parlamentului din for reprezentantiv suprem al poporului în for de decizie supremă" şi nu este de acord nici cu restrângerea suveranităţii poporului prin blocarea referendumurilor.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.