Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: Există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: Există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, miercuri, în prezentarea raportului MCV, că există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România, el subliniind că modificările la Codul penal au generat "îngrijorări majore" în legătură cu capacitatea de combatere a corupţiei. "Există încă îngrijorări în legătură cu independenţa justiţiei şi există foarte multe exemple în ceea ce priveşte un grad de opoziţie la măsurile anticorupţie şi de integritate", a afirmat acesta.

El a arătat că amendamentele adoptate de Camera Deputaţilor în decembrie 2013 la Codul penal "au dus la îngrijorări majore în legătură cu capacitatea de combatere a corupţiei". Conform lui Gray, Comisia Europeană recomandă României ca în Codul de conduită al parlamentarilor să fie incluse dispoziţii cheie astfel încât să fie respectată independenţa justiţiei.

Citit 567 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 11:34

2 comentarii

 • postat de ionel
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 16:56
  5.13.136.***
  in momentul asta nu mai exista opozitie in Romania. dupa ce basescu va pleca, usl va pedala 20 ani de acuze pe guvernarea pdl si a lui basescu....... a, si a agenturile straine ce doresc raul neamului. asta ca o justificare a rahatului in care sintem dar si-n care vom ajunge sigur peste nas. ce se va intimpla daca se supara agenturile straine si nu ne mai dau bani din care sa se plateasca pensii, salarii la bugetari, si multe altele? imprumutam din coreea de nord?
  0
  0
  Raportează
 • postat de jim
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 12:45
  5.13.137.***
  Nu comenteaza nimeni ? Concluzia este ca opozitia la Galati este zero ! Dar era vizibil ca micile patide infiintate au aparut numai pentru a-si imparti niste functii acei oameni si ca poate vor castiga din gresala vreo alegere !
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.