Situaţia în judeţul Brăila: 11 localităţi izolate. Autorităţile au cerut ajutorul armatei

Situaţia în judeţul Brăila: 11 localităţi izolate. Autorităţile au cerut ajutorul armatei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteva mii de oameni din 11 localități sunt izolaţi în județul Brăila, însă nu există cazuri medicale care să necesite transport urgent la spital, acţiunea de deszăpezire în judeţ fiind extrem de grea din cauza viscolului, autorităţile cerând sprijinul Armatei, declară prefectul Gheorghi Obreja.

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora actuală sunt izolate 11 sate, fiind vorba despre câteva mii de oameni, însă nu există situaţii medicale urgente care să necesite transportul la spitale din județ, transmite corespondentul MEDIAFAX

Obreja a adăugat că intervențiile de deszăpeziree a drumurilor se desfăşoară extrem de anevoios din cauza ninsorii puternice și a viscolului, care face zadarnică munca drumarilor.

Prefectul de Brăila a adăugat că situația este dificilă și că se va cere sprijinul suplimentar al Armatei, o sută de jandarmi din Bacău fiind așteptați deja în zonă.

”Nu avem nicio persoană izolată, am luat măsuri de suplimentare a efectivelor atât în utilaje, cât si forţe umane, am luat legătura și cu CNADNR care să ne sprjine cu utilaje. Am vorbit cu directorul general, aștept să mă sune să văd ce utilaje îmi dau, că am nevoie de suplimentări. Vom primi o sută de jandarmi de la Bacău pe care îi vom caza în Brăila. Ei vor interveni mâine dacă se va putea să se intervină uman, că dacă va fi ca acum ar însemna să ne batem joc de oameni. Ne este foarte greu”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja.

Sursa citată a adăugat că în acest moment în județul Brăila viscolește atât de tare încît orice intrervenție a drumarilor este zadarnică, zăpada așternându se la loc în strat foarte gros.

Citit 971 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.