Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, luni, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului, decizia nefiind definitivă.

Completul de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, a mai dispus, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani.

Aceeaşi pedeapsă - respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi - a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Citit 840 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2014 17:31

1 comentariu

 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe
  Luni, 27 Ianuarie 2014 19:37
  185.26.182.***
  Pentru 650.000 euroi, asta ar trebui sa faca 5 ani. Pentru 300.000.000, base cat ar trebui sa faca? Sau pentru ca si-a cumparat dupa atribuire ilegala aia casa? Si pentru ca mai sunt garla dosare si nu se cumuleaza ca in lumea asa-zis civilizata, czare o fi cea mai mare?

  MAI AVEM O ZI SA SPUNEM ASA CEVA. DE MIERCURI SIGUR AM FACE GARLA PUSCARIE PANA SA NE ACHITE AIA DE LA CEDO!
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.