Retestări făcute de Agenţia Naţională a Medicamentului: Vaccinul antigripal, neconform

Retestări făcute de Agenţia Naţională a Medicamentului: Vaccinul antigripal, neconform
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Retestările vaccinului antigripal făcute atât în laboratorul Agenţiei Naţionale a Medicamentului cât şi la Institutul Cantacuzino au dovedit că produsul este neconform, pentru parametrul endotoxine bacteriene, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ANM, Anca Crupariu.

"În 20 decembrie 2013, vaccinul antigripal a fost retestat atât la sediul producătorului, în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, cât şi ulterior, în laboratorul ANM, în prezenţa reprezentanţilor Institutului Cantacuzino. Rezultatele au reconfirmat primele rezultate, respectiv că vaccinul antigripal este neconform pentru parametrul conţinut endotoxine bacteriene. În 24 decembrie s-au emis buletinele de neconformitate pentru primele opt serii. Pentru o şi mai mare transparenţă, ANM a solicitat o retestare în Franţa, deşi atunci când am emis buletinul de analiză, prin care spuneam că produsul este neconform, eram sută la sută siguri pe acest rezultat", a spus Anca Crupariu, în replică la acuzaţiile aduse ANM de ministrul demisionar al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Purtătorul de cuvânt al ANM a precizat că laboratorul unde a fost retestat produsul este unul cu care lucrează Agenţia Medicamentului din Franţa.

Citit 816 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.