Decizie definitivă: Fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea

Decizie definitivă: Fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, că fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea, la finalul unui proces de şapte ani, cel mai lung în care a fost implicat Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Purtătorul de cuvânt al CNSAS, Anca Median, a declarat pentru MEDIAFAX că decizia dată miercuri de instanţa supremă încheie un proces de şapte ani, cel mai lung în care a fost implicată instituţia.

ICCJ a respins recursul făcut de Rodica Stănoiu la decizia similară dată de Curtea de Apel Oradea, în procesul intentat de fostul demnitar pentru anularea deciziei de colaborare cu Securitatea dată de CNSAS în 2006.

Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie a respins recusul ca nefondat, decizia fiind irevocabilă.

De asemnea, instanţa a respins şi cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu o serie de excepţii, înaintată de fostul demnitar, această decizie putând fi contestată de Rodica Stănoiu cu recurs la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Instanţa supremă a menţinut totodată decizia Curţii de Apel Oradea conform căreia Rodica Stănoiu trebuie să plătească CNSAS cheltuieli de judecată de 22.000 de lei.

Citit 896 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.