Situaţia legată de învestirea noului Guvern rămâne incertă, după o zi plină de declaraţii

Situaţia legată de învestirea noului Guvern rămâne incertă, după o zi plină de declaraţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia privind componenţa, programul şi structura noului Guvern este în continuare incertă, după numeroasele declaraţii făcute duminică de preşedinte, de premier şi de UDMR, rămânând de văzut dacă şi cum se va ajuge la o înţelegere, precum şi dacă premierul Victor Ponta va putea rămâne în funcţie.

Duminică dimineaţă, preşedintele Băsescu a introdus pe agenda publică două subiecte importante legate de formarea noului Guvern, prin declaraţiile făcute, în contextul evoluţiilor din Ucraina, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată ProTV.

Băsescu a spus că dacă se merge în Parlament cu un nou program de guvenare, atunci este vorba despre un nou Guvern, fiind nevoie inclusiv de o nouă desemnare de premier, în urma unor consultări, pentru că acum nu mai există USL, care a luat peste 50% la alegerile din 2012.

El a mai spus că nu îl va desemna pe preşedintele PSD în fruntea noului Cabinet. El a precizat şi că va ataca la CC o eventuală hotărâre a Parlamentului privind învestirea unui nou Guvern, cu un nou program, condus tot de Victor Ponta fără ca acesta să fi fost desemnat din nou.

De asemenea, el a menţionat că se teme de existenţa unui protocol secret Ponta-UDMR, care să funcţioneze în spatele programului de guvernare asumat în Parlament. "Acum se modifică programul de guvernare, pentru că UDMR va cere să fie introdusă în programul de guvernare Legea minorităţilor, va avea probleme cu însemnele locale şi dreptul de arborare a steagurilor minorităţilor, va vrea utilizarea limbii materne în sănătate şi în instituţiile centrale, uitând că orice cetăţean român indiferent de etnie trebuie să cunoască limba naţională, va cere modificări la Legea referendumului în aşa fel încât comunităţile locale să poată declanşa referendumuri care să fie valide....e o listă întreagă care modifică programul Guvernului", a explicat Băsescu.

Sursa: MEDIAFAX

Citit 739 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.