Preşedintele Băsescu: "Dacă Ponta nu înţelege de unde să reducă cheltuielile, pentru acciză, sunt gata să îi arăt"

Preşedintele Băsescu: "Dacă Ponta nu înţelege de unde să reducă cheltuielile, pentru acciză, sunt gata să îi arăt"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este gata să îi spună, în 30 de minute, de unde să reducă cheltuielile, pentru a nu mai introduce acciza suplimentară pe combustibil de la 1 aprilie, dacă premierul "nu înţelege de unde să reducă aceste cheltuieli".

Şeful statului a arătat că "acciza pe care premierul se cramponează să o introducă este o suferinţă inutilă pentru economie şi populaţie".

"Este o nevoie politică, pentru a avea bani pentru baroni", a spus Traian Băsescu, adăugând că această taxă pe combustibil este un abuz în condiţiile în care România a ajuns la limita maximă de impozitare. Preşedintele a arătat că dacă premierul nu înţelege de unde să ia bani pentru a nu mai adăuga această acciză suplimentară pe combustibil, atunci poate să îi arate în 30 de minute.

"O spun public, dacă Victor Viorel Ponta nu înţelege de unde să reducă cheltuielile, eu sunt gata să îi arăt în 30 de minute, de unde poate să reducă cheltuielile", a spus şeful statului.

Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă din aprilie, sumă care va fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, declara, săptămâna trecută, premierul Ponta.

De asemenea, Ponta spunea că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

Citit 990 ori Ultima modificare Luni, 31 Martie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.