Senatul adoptă un proiect prin care şeful Poliţiei primeşte rang de secretar de stat

Senatul adoptă un proiect prin care şeful Poliţiei primeşte rang de secretar de stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatul a adoptat, marți, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect de lege propus de Guvern prin care șeful Poliției Române primeşte rang de secretar de stat.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Corneliu Dobrițoiu, care a menționat că vorbeşte în numele grupului PNL, a arătat că România va fi astfel primul stat din UE care acordă un rang politic șefului Poliției. "Acest demers legislativ este unul inutil și păgubos într-un an cu două alegeri. Vom fi primul stat din Uniunea Europeană care acordăm un rang politic șefului Poliției Române. Creăm un clivaj între ceilalți șefi de arme din interiorul aceluiași minister", a explicat acesta.

Tot Dobriţoiu, arătând că, potrivit legii în vigoare, șeful Poliției este numit de premier, a întrebat de ce ar fi nevoie de o nouă legiferare "pentru a da un titlu politic unui funcționar public, unui militar cu patru stele pe umăr".

Senatorul PDL Traian Igaş a anunțat în plen că democrat-liberalii se vor abține la votul pentru acest proiect, deoarece nu este altceva decât o fostă bătălie politică în interiorul USL, lucru în legătură cu care l-a atenționat pe președintele PNL, Crin Antonescu, care se afla în sala de ședință.

Citit 716 ori Ultima modificare Marți, 01 Aprilie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.