Efectivele MAI au intervenit la peste 1200 de situații de urgență

Efectivele MAI au intervenit la peste 1200 de situații de urgență
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Strategic de Monitorizare coordonat de viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, asigură managementul evenimentelor deosebite din domeniul ordinii publice, transportului și asistenței medicale de urgență, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în zilele de 19 și 20 aprilie, la 1218 situații de urgență dintre care 111 misiuni ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din județele aflate sub avertizări meteorologice. Cele mai multe intervenții au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv 902 de misiuni. Echipajele de pompieri au intervenit, totodată și pentru stingerea a 60 de incendii, precum și în cazul a 3 alunecări de teren.

În acest sens, angajaţi ai structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne, alături de prefecți, de membri ai comitetelor judeţene şi locale, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă), continuă să acţioneze și la această oră pentru înlăturarea consecinţelor fenomenelor meteo-hidrologice.

Prioritatea forțelor de intervenție din zonele afectate de aceste fenomene rămâne salvarea de vieți omenești, sens în care se intervine prompt pentru evacuarea persoanelor rămase izolate, a celor care au nevoie urgentă de asistență medicală.

Astfel, începând de sâmbătă și până duminică la ora 7.00, 164 de persoane au fost evacuate din locuințele afectate de inundații și de alunecările de teren. Totodată peste 1500 de animale au fost salvate din calea apelor.

Se acționează și în acest moment cu peste 600 de pompieri, jandarmi și polițiști pentru evacuarea apei din locuințele afectate de inundații în special în județele Olt și Teleorman, precum și pentru salvarea de vieți omenești, bunuri și animale.

De asemenea, în perioada menționată, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au executat 10 misiuni umanitare. Patru dintre acestea au fost efectuate de SMURD București, echipele medicale deplasându-se cu avionul și două elicoptere la Galați, Moșești – Buzău, Craiova și Târgu Mureș (ultimele două deplasări fiind efectuate cu avionul ). Alte trei astfel de acțiuni au fost realizate de către SMURD Iași (la Șipote, Moinești și Podul Iloaiei), două misiuni de către SMURD Târgu Mureș (ambele la Sibiu) și una de către SMURD Constanța (la Tulcea).

La acestă oră sunt în desfășurare 4 misiuni aeromedicale pentru transferul unor pacienți din Slatina, Bacău, Alba-Iulia și Deva, către spitale din București, Tg. Mureș sau Cluj-Napoca.

Din dispoziția viceprim-ministrului Gabriel Oprea, peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne asigură zilnic ordinea și liniștea publică pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de Paște.

Citit 854 ori Ultima modificare Duminică, 20 Aprilie 2014 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.