Guvernul a şters datorii de 1,1 miliarde lei acumulate de companii din industria de apărare

Guvernul a şters datorii de 1,1 miliarde lei acumulate de companii din industria de apărare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a şters marţi datorii de 1,1 miliarde de lei (248,6 milioane de euro) ale unor companii din industria de apărare deţinute integral de stat, informează Ministerul Economiei.

"Prin ordonanța de urgență adoptată de Guvern sunt anulate obligațiile fiscale în sumă de 1.104.094 mii lei datorate de unii operatori economici din industria de apărare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Astfel, au fost anulate datoriile companiilor Tohan Zărneşt, Carfil, Metrom, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Plopeni, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Automecanica Moreni, Arsenal-Reşiţa, Uzina Mecanică Bucureşti, Electromecanica Ploieşti, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, Pirochim Victoria și ale Fabricii de Pulberi Făgăraș.

La începutul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Victor Ponta a declarat că datoriile istorice ale industriei de apărare vor fi şterse de Guvern, prin proceduri acceptate de către Uniunea Europeană, pentru a salva locuri de muncă şi a relansa un sector esenţial pentru economia românească.

Prevederile actului normativ se aplică numai companiilor cu capital integral de stat din industria de apărare care sunt de interes strategic pentru statul român şi au o pondere semnificativă în producţia de armament muniţie, blindate, furnizori de bază pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare.

Concomitent cu această măsură sunt necesare alte acțiuni de reorganizare şi restructurare pentru operatorii economici din industria de apărare, care să conducă la viabilizarea acestora, se precizează în comunicat.

Citit 690 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.