UPDATE | Procesul lui Augustin Lazăr, mutat la Bucureşti

UPDATE | Procesul lui Augustin Lazăr, mutat la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, marți, 27 noiembrie 2018 | Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie va ajunge la Bucureşti, în urma deciziei de marţi a Curţii de Apel Alba Iulia. Reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul. Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia privind necompetenţa teritorială, astfel că procesul va continua la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.


UPDATE, joi, 22 noiembrie 2018. Tudorel Toader a avut o evaluare personală pentru Augustin Lazăr | Procurorii CSM arată, în motivare, că au avizat negativ revocarea procurorului general, deoarece solicitarea ministrului Justiţiei nu respectă condiţiile de legalitate şi Tudorel Toader a dovedit o evaluare personală, raportându-se în principal la declaraţiile publice ale lui Augustin Lazăr.

"În procedura de evaluare a procurorului general al PÎCCJ, ministrul Justiţiei a procedat la o evaluare personală, în temeiul art. 54 alin 1 din Ledfea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, având ca reper criteriile prevăzute de art. 51 din acelaşi act normativ, raportându-se în principal la declaraţiile publice ale procurorului general al PÎCCJ, în contextul demarării procedurii de revocare a procurorului şef al DNA şi al constatării de către Curtea Constituţională a unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi Preşedintele României", se arată în motivarea procurorilor CSM.

Potrivit sursei citate, raportul de evaluare a lui Lazăr nu respectă dispoziţiile legale în vigoare, standardele internaţionale şi naţionale în materia activităţii Ministerului Public şi contravine direcţiei jurisprudenţiale conturate atât de organismele internaţionale, cât şi de CCR.

Procurorii mai spun în motivare că solicitarea lui Tudorel Toader este nelegală, de aceea avizul pentru revocarea lui Lazăr este negativ.


UPDATE, 29 martie 2018. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după evaluarea conducerilor DNA şi a Parchetului General: Nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a lui Lazăr şi Kovesi | Tudorel Toader a declarat, miercuri, 29 martie, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar cele două instituţii vor fi monitorizate.

Ministrul Justiţiei a adăugat că este evident că Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a arogat competenţe ce nu îi reveneau legal în ceea ce priveşte anchetarea OUG 13, a criticat derapajele instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi, dar a precizat că magistraţii Curţii Constituţionale au restabilit echilibrul între puterile statului, prin decizia dată.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, 29 martie 2018, că a finalizat evaluarea activităţii Parchetului General şi a DNA, după anchetarea OUG13 şi decizia CCR, susţinând că fiecare instituţie trebuie să îşi respecte competenţele.

Tudorel Toader a ţinut să precizeze că a făcut evaluarea personal, fără incerinţe sau presiuni, fără să verifice în niciun fel soluţii din dosare. El a adăugat că raportul are 19 pagini, subliniind că acesta a fost realizat în deplină concordanţă cu legea.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 2419 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 00:02

5 comentarii

 • postat de man
  Joi, 22 Noiembrie 2018 22:34
  82.78.251.***
  In ievaluaria lui Tudorel este incriminat coeficientul IQ superior ministrului justitiei ALDE al domnului Augustin Lazar, ceea ce il face incompatibil cu functia de procuror general. Procurorul general trebuie sa aiba IQ sub nivelul lui Tudorel si al lui tanti Veorica.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Cernea
  Luni, 03 Aprilie 2017 12:42
  193.230.156.***
  ESTE CASTIGAT 50% DE PSD . SPERAM SA NU AJUNGA SA SE UMULEASCA IN TROACA LOR.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Pese de...
  Luni, 03 Aprilie 2017 04:56
  95.77.196.***
  DESFIINTATI MULTINATIONALELE DAMEN, ARCELOR MITTAL, BCR, PETROM OMW, DACIA RENAULT, CARREFOUR, KAUFLAND CA-L SUSPARA PE TOV DRACnea SI SCOT SALARIATII IN STRADA CU ORDONANTA 13 !
  3
  6
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 31 Martie 2017 07:26
  5.13.140.***
  Completare : este vorba de canalul Dunare-Marea Neagra inceput in anii '50 ,canal care a fost principalul "gulag" romanesc .
  0
  5
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 30 Martie 2017 07:05
  5.13.140.***
  Decizia seamana cu judecarea si executarea "vinovatilor " de la esecul constructiei canalului Dunarea Marea Negra ( acuzatia -daca se termina canalul intra mare-n Dunare ,mare tam-tam ,proces condamnare , o rafala- n aer ,in spatele paravanului de rogojini ,"executatii" se urca intr-un camion si pleaca ,pe scena se anunta executarea sentintei ). Este mult mai bine asa cum au hotarat psd-istii si ne-au comunicat-o prin gura speriatului de ministru ( de altfel om omorabil si era si mai onorabil daca nu se baga-n acest guvern ) este bine pentru lupa anticoruptie ,pentru imaginea Romaniei , pentru actala putere ,dar in mod deosebit pentru sutele de mii de cetateni care au ridicat "# REZIST " la nivelul de stindard al luptei impotriva abuzurilor stangii. Bravo "#REZIST " i-ati facut sa se teama ,asta inseamna cu adevarat democratia ( vezi compunerea cuvantului din limba greaca -poporul guverneaza ) NU_i SCAPATI DIN OCHI SI DE ALTA DATA SA VENITI LA VOT , sa nu se mai guverneze cu 18% din voturi....
  4
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.