Fostul premier Sorin Grindeanu a rămas preşedintele PSD Timiş

Fostul premier Sorin Grindeanu a rămas preşedintele PSD Timiş
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scandalul care a dus la demiterea cabinetului Grindeanu prin moţiune de cenzură părea că atrage după sine şi excluderea din partid a fostului prim-ministru. De altfel, în CExN al PSD, desfăşurat cu doar câteva zile înainte de votul moţiunii de cenzură, partidul decisese prin vot retragerea completă a sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu.

Surpriză, însă. Sorin Grindeanu este în continuare preşedinte al filialei judeţene a PSD Timiş, iar membrii filialei spun că nu au primit nicio hârtie oficială care să ateste altceva. "O declaraţie la televizor nu ţine loc de acte oficiale", au transmis reprezentanţii PSD Timiş, ca reacţie la întrebările presei despre excluderea lui Sorin Grindeanu din partid.

Decizia de excludere, pierdută pe drum

“Până în acest moment, nu am primit la organizaţia Timiş şi nici la Organizaţia 139, din care face parte Sorin Grindeanu, acea decizie a Comitetului Executiv Naţional al PSD, de excludere. Din punctul nostru de vedere, Sorin Grindeanu este în continuare preşedinte al PSD Timiş", a afirmat Lucian Ursuleţu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiş.

Războiul cu Dragnea continuă

Cum menţionase şi înainte de votul moţiunii de cenzură, unul dintre obiectivele lui Sorin Grindeanu pe termen scurt este îndepărtarea lui Liviu Dragnea de la conducerea formaţiunii politice din care face parte, din cauza modului în care acesta înţelege să conducă partidul. "PSD-ul este Liviu Dragnea acum, iar asta nu este bine. Este sinucidere politică ce se întâmplă. Nu am mai văzut, de când a venit domnul Dragnea la conducere, să se facă un Birou Naţional al Partidului, ci doar CExN, care a căpătat puteri totale. Dacă cineva îndrăzneşte să vorbească împotriva dânsului, suferă imediat consecinţele. PSD are şi a avut mereu resursă umană capabilă să conducă", a declarat, în mai multe rânduri, fostul premier.

Sorin Grindeanu este membru al PSD de 21 de ani.

Citit 1217 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2017 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.