Încă un copil mort de rujeolă

Încă un copil mort de rujeolă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri s-a înregistrat al 33-lea deces cauzat de rujeolă, în România, victimă a epidemiei izbucnite în urmă cu aproape un an, pe 30 septembrie 2016, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cea mai recentă victimă a fost o copilă refugiată din Irak, intrată în ţară prin centrul de preluare a migranţillor de la Timişoara, împreună cu familia ei, în luna iulie. Bolnavă, fata era internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara.
Cele mai multe decese cauzată de rujeolă, nouă la număr, s-au înregistrat în judeţul Timiş. Alte şase cazuri s-au înregistrat în Arad, şapte în Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Galaţi, Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Mureş şi unul în Bucureşti. Tulcea este singurul judeţ în care nu s-a semnalat, încă, niciun caz de boală.
Pe durata epidemiei, până acum, s-au înregistrat 8.937 de îmbolnăviri.

Citit 2084 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2017 19:01

2 comentarii

 • postat de Mario
  Miercuri, 30 August 2017 21:42
  Penibili,mincinosi,orice copil care are probleme de sanatate si vreo 2 bubite,de la intepatura unui tantar....de fapt are,,pojar,,si e in pericol de moarte,bai cat mai dezinformati,nu va e frica ca o sa se-ntoarca totul impotriva voastra!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de george
  Vineri, 25 August 2017 20:00
  „Este vorba despre un copil de zece luni, cu probleme mari de sănătate. Din păcate, a făcut şi rujeolă şi a decedat. Nu era problemă de vaccinare, pentru că nu se ştie dacă s-a născut în Irak sau pe vapor. A avut o spitalizare la Belgrad, apoi la noi, la Pediatrie, apoi a făcut rujeolă. Avea multiple malformaţii congenitale, cerebrale şi de cord”, a afirmat medicul Virgil Musta.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.