Opt motive pentru care este bine să mânânci portocale zilnic, indiferent de anotimp
Foto: on-line

Opt motive pentru care este bine să mânânci portocale zilnic, indiferent de anotimp
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C şi de alţi antioxidanţi, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele opt beneficii pe care le au portocalele asupra sănătăţii.

În primul rând, portocalele sunt o sursă importantă de antioxidanţi, compuşi care menţin pielea sănătoasă şi care previn afecţiunile cronice. În al doilea rând, portocalele conţin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întăreşte şi previne afecţiunile atribuite acestuia. De asemenea, vitamina C joacă mai multe roluri benefice în organism.

Un alt motiv pentru care este bine să mănânci zilnic portocale este că ele conţin şi vitamina A, un compus foarte bun pentru sănătatea ochilor. Mai mult, portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conţin acid folic şi folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală, deoarece previne stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Substanțele nutritive prezente în portocală scad riscul de boli cardiovasculare. În plus, flavonoidele reduc nivelul de colesterol rău, în timp ce menţin valorile tensiunii arteriale normale şi previn închegarea sângelui. Datorită conţinutului mare de fibre, portocalele sunt singurele fructe recomandate în caz de stomac iritabil şi sensibil.

Dacă a început să-ţi cadă părul, mănâncă zilnic câte o portocală. Substanţele nutritive prezente în fruct previn căderea firelor de păr şi stimulează creşterea părului. Prin consumul de suc proaspăt de portocale este protejat organismul împotriva bolilor de rinichi sau de formarea pietrelor la rinichi.

Recomandat este să nu adaugi zahăr în sucul de portocale, pentru că poate afecta sănătatea dinţilor. Când decojeşti portocale, nu îndepărta căptuşeala albă care înconjoară fructul, deoarece aceasta este la fel de hrănitoare ca fructul.

Citit 10234 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2018 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.