Principalele atracţii turistice din Bali

Principalele atracţii turistice din Bali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bali, supranumită „Insula zeilor”, este una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale lumii, graţie peisajelor sale variate, care includ munţi, dealuri, linii de coastă, terase de orez, privelişti marine, la care se adaugă un bogat bagaj cultural marcat de o spiritualitate unică, dar şi nenumărate posibilităţi de petrecere a vacanţei, pentru toate gusturile – de la sporturile acvatice, la turismul istoric şi atracţiile arheologice.

Templul Tanah Lot

Aflat la 20 km nord-vest de Kuta, templul Tanah Lot este unul dintre cele mai cunoscute locuri sacre din Bali, datorită spectaculoasei lui amplasări, pe o mică insuliţă stâncoasă, lovită de valurile oceanului. Pentru localnici, este unul dintre cele mai sacre temple ale insulei (cel mai mare şi mai sfânt este Pura Besakin. Pura înseamnă templu în balineză). În fiecare seară, mii de turişti din Kuta, Legian şi Sanur găsesc o cale pentru a ajunge la Tanah Lot şi a admira de aici mirificul apus de soare.

Ubud

Ascuns între terasele de orz care se întind pe dealuri, oraşul Ubud e considerat centrul cultural al insulei Bali. Aici se află cele mai importante muzee din Bali, inclusiv muzeul de artă Neka, ce adăposteşte o numeroasă colecţie de picturi balineze. Spectacole de dans şi muzică se desfăşoară zilnic de-a lungul întregului oraş iar galeriile de artă şi magazinele de artizanat abia aşteaptă să-şi primească oaspeţii. După reclama ce i s-a făcut în deja celebrul roman „Eat, Pray, Love”, al scriitoarei Elizabeth Gilbert (şi în filmul ce a urmat, în care rolul principal e jucat de Julia Roberts), turismul în Ubud a explodat literalmente, devenind pe alocuri sufocant. Din fericire, îţi ia doar câteva minute pentru o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, pentru a evada din aglomeraţie şi a ajunge în mijlocul mării verzi a lanurilor de orez.

Templul Uluwatu

Construit pe stânci, deasupra unuia dintre cele mai bune locuri pentru surfing din Bali, templul Uluwatu este un alt foarte cunoscut loc sacru care merită o vizită, în special la apusul soarelui. Arheologii au descoperit aici semne care sugerează că templul are origini megalitice, datând din jurul secolului 10. Se spune că Uluwatu protejează insula de spiritele rele ale mării, în vreme ce maimuţele care sălăşluiesc în pădurea aflată în apropierea intrării păzesc templul de influenţe nefaste. O cărare splendidă se întinde dinspre templu, de-a lungul ei urmând să ai parte de peisaje care-ţi taie răsuflarea. În templu au acces doar hinduşii dar peisajele şi dansurile Kecak, care se desfăşoară la căderea întunericului, merită mai mult decât o vizită.

Cascada Sekumpul

În regiunea Singaraja, din nordul insulei, se află cascada Sekumpul, în fapt o serie de şapte cascade, considerată a fi cea mai frumoasă cădere de apă din Bali. Mulţi iubitori de drumeţii angajează un ghid local pentru un tur de 3-4 ore, care traversează terase de orez, sate pitoreşti şi jungla tropicală pentru a ajunge în acest loc desprins din rai. Odată ajuns, te poţi răcori cu o baie făcută la baza cascadei şi te poţi bucura de natură, felicitându-te că ai avut ideea să vezi şi partea mai sălbatică a insulei Bali, la fel de frumoasă ca cea turistică. Cascada Sekumpul se află la circa 66 km nord de Ubud.

Valea Sidemen

Valea Sidemen este reprezentarea pură a ceea ce înseamnă Vechiul Bali, în vremurile dinainte ca turiştii să cucerească această frumoasă insulă. În această vale se află câteva sătucuri uitate de lume, presărate printre terasele culturilor de orez, având pe fundal imaginea patriarhală a Muntelui Agung (vulcanul care a erupt pe 25 noiembrie 2017). Aceste sate reprezintă punctul de atracţie al Văii Sidemen şi principalul lucru pe care-l faci aici este să intri în contact cu localnicii şi să le observi modul de viaţă cotidian şi activităţile lor tradiţionale. De asemenea, poţi face drumeţii pe Muntele Agung sau printre plantaţiile de orez şi arbori de cafea. Pe râurile din zonă se poate face rafting iar cei care practică yoga vor întâlni refugii în care să se bucure de pasiunea lor. Te poţi caza în pensiuni sau în casele oamenilor dar la fel de bine pe plantaţiile de orez există vile luxoase, la preţuri pe măsură.

Sursa: tuktuk.ro

Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Citit 6983 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.