Londra, obiective clasice de neratat

Londra, obiective clasice de neratat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ciuda tuturor lucrurilor mai puţin faste care s-au întâmplat în ultima vreme în capitala Marii Britaniei, Londra continuă să fie una dintre destinaţiile de top ale lumii, atrăgând până la 15 milioane de vizitatori anual.

Catedrala St. Paul

St. Paul este cea mai mare şi cea mai cunoscută dintre bisericile care împânzesc Londra şi, fără dubiu, una dintre cele mai spectaculoase catedrale din lume, construită pe situl unui templu roman. Structura iniţială a fost distrusă de marele incendiu din anul 1666, iar Sir Christopher Wren a creat apoi un nou design, care a fost pus în practică.

The London Eye

London Eye e cea mai mare roată de observaţie din Europa, ea fiind construită pentru a marca sărbătorirea intrării în anul 2000. Din interiorul capsulelor individuale din sticlă ai cele mai bune privelişti asupra Londrei, partea şi mai frumoasă fiind că, la un moment dat, te vei afla la 135 m deasupra Tamisei.

Westminster Abbey

Westminster Abbey a fost construită pe un sit care a fost asociat cu creştinismul încă de la începutul secolului 7. Catedrala a fost fondată de către Edward the Confessor, în anul 1065. De la înmormântarea lui, în 1066, în următorii 700 de ani majoritatea regilor Angliei au fost încoronaţi aici, la fel de bine cum au fost şi îngropaţi. În ultimele decenii însă, Westminster Abbey a fost preferată pentru ceremoniile regale nupţiale.

Big Ben şi Parlamentul

Poate nicio clădire nu e mai reprezentativă pentru Londra decât celebrul turn înalt de 97 m, în vârful căruia se află un ceas gigantic: Big Ben. Ora exactă indicată de Big Ben este asociată cu ora exactă transmisă de la BBC Radio. Dedesubtul lui, întinzându-se de-a lungul Tamisei, clădirea Parlamentului este, de secole, locul în care se iau deciziile politice din Regat, pe vremuri aici fiind locuinţa lui William Cuceritorul – Westminster Palace.

Tower of London şi London Bridge

De la închisoare la palat, de la trezorerie la grădină zoologică, magnificul Turn al Londrei a îndeplinit o mulţime de roluri de-a lungul încărcatei sale istorii. Este una dintre cele mai iconice structuri londoneze, una care le ”povesteşte” vizitatorilor despre secolele zbuciumate de pe malurile Tamisei. În interiorul turnului alb, construit în 1078 de către William Cuceritorul, se află colecţia de arme şi armuri Line of Kings, ce datează din secolul 17. Expoziţia bijuteriilor Coroanei, Beefeaters, Royal Mint – sunt tot atâtea puncte de interes, iar Tower Bridge, podul din apropiere, cu cele două turnuri uriaşe, ce se înalţă la 61 m deasupra Tamisei, constituie şi el unul dintre simbolurile Londrei.

British Museum

În British Museum există peste 13 milioane de obiecte ce provin din antichitate, aceasta fiind cea mai mare colecţie de acest fel din lume. Printre ele, artefacte de nepreţuit din Asiria, Babilonia, China, Europa şi din multe alte părţi. Majoritatea turiştilor preferă să-şi înceapă turul cu cele mai cunoscute expoziţii: Elgin Marbles, din Parthenon, Rosetta Stone, colosalul bust al faraonului Ramses al II-lea, mumiile egiptene şi spectaculosul tezaur de argint din timpul Imperiului Roman al secolului 4, denumit Mildenhall Treasure.

Buckingham Palace

Palatul Buckingham este, la rândul lui, una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Londrei, dar şi scena celui mai cunoscut spectacol gratuit din Anglia: schimbarea gărzii. Palatul Buckingham a fost construit în 1837, fiind reşedinţa familiei regale britanice, începând cu Regina Victoria.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 4762 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 18:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.