Cinci destinaţii turistice de văzut până la finalul verii

Cinci destinaţii turistice de văzut până la finalul verii
Chile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vara este aproape de final şi sunt atâtea locuri minunate de văzut. Noi vă recomandăm cinci destinaţii extraordinare, pline de potenţial, care vă vor satisface toate dorinţele.

Georgia

Având un climat blând, peisaje fantastice şi o cultură primitoare care datează încă din zilele Drumului Mătăsii, Georgia este o sursă nesfârşită de posibilităţi pentru orice turist care adoră natura, dar şi pentru fanii oraşelor, care vor descoperi în Tbilisi o urbe modernă, cu o scenă gastronomică excelentă şi cu o viaţă de noapte vibrantă. Anul acesta, Georgia a sărbătorit o sută de ani de la proclamarea independenţei faţă de Rusia şi marele ei imperiu. Tot în 2018 se împlinesc zece ani de la finalul conflictului scurt, dar violent cu Rusia, această perioadă dovedindu-se a fi una înfloritoare pentru turismul caucazian şi, în general, pentru economia Georgiei. Este un moment prielnic pentru a vizita această ţara, mai ales ca nu e încă asaltată de turişti.

Chile

O destinaţie de călătorie în care aventura este pusă pe primul plan, în combinaţie cu alte lucruri încântătoare. Statul lung de 4.300 km şi lat doar de 240 are nu mai puţin de 36 de parcuri naţionale, la care se adaugă unele dintre cele mai extreme zone de pe Terra, de la deşerturi la fiorduri şi insule subpolare. Important este, însă, că Chile dispune şi de o excelentă infrastructură, care le face pe toate acestea foarte accesibile. Capitala Santiago dispune de o mulţime de hoteluri noi, are restaurante interesante (între acestea, senzaţionalul San Pellegrino, inclus în Top 50 restaurante în 2016) şi alte atracţii de top. Să nu uitam faptul că această ţară e renumită pentru vinurile de calitate, tururile viticole fiind la mare căutare, în special în Valea Maule.

Tibet

Dacă te-ai săturat de ceea ce a devenit lumea de azi şi cauţi frumuseţea, spiritualitatea şi liniştea… mergi în Tibet. Aflată sub ocupaţie chineză din 1959, această regiune autonomă te va primi cu inima deschisă pentru a-ţi dezvălui nu doar frumuseţile ei incontestabile, dar şi provocările cu care se confruntă, restricţii de tot felul, inclusiv politice. În Tibet te vei împrieteni cu localnicii şi vei vizita mănăstiri, lacuri de culoare turcoaz, vei vedea pastori nomazi, forţe de poliţie şi, probabil, vei vedea magnificul Everest. Ca principal punct de reper, iţi recomandăm mănăstirea Ani Tsankhung, din Lhasa. Aici, un grup de călugăriţe conduc o clinică, un restaurant şi două magazine, printre aceste "business"-uri găsind loc să mediteze şi să se roage pentru toată lumea.

Myanmar

Chiar deasupra Ecuatorului, în Asia, între India şi Thailanda, se întinde Myanmar, o ţară conservată în ultima sută de ani de regimul militar care a izolat-o complet. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar fosta capitală Yangon a explodat, nu la propriu, ci în privinţa modernizărilor la care a fost supusă. În plus, scenariul rural al Myanmarului este absolut de vis. Aşteaptă-te la un climat tropical. În partea de nord-est a ţării vei descoperi spectacolul oferit de pescarii de pe Lacul Inle, care folosesc plase gigantice, dar şi formidabile abilităţi de echilibristică pentru a pescui din canoele lor de lemn. La unul dintre capetele lacului vei întâlni şi celebrele femei cu gât lung Kayan, care-şi pun din ce în ce mai multe inele în jurul gâtului, pentru a-l lungi, acest lucru reprezentând în cultura lor un semn de frumuseţe.

Bosnia şi Herţegovina

Această ţară incredibil de frumoasă a fost pusă în umbră de potenţialul turistic al vecinilor croaţi. Dar Bosnia propune o cultură diversă şi bogată, la care se adaugă multă frumuseţe naturală. Cascade impresionante, o istorie intensă şi oameni primitori, atâta vreme cât eşti dispus să le descoperi ţara. Bosnia se află cumva la intersecţia culturilor Europei şi Orientului Mijlociu, aproape jumătate din populaţie fiind musulmană. Nu te duce în Bosnia fără sa treci prin Mostar, de unde să faci o excursie de o zi la Cascadele Kravice. În Mostar nu doar vei mânca bine, dar vei vedea turnuri medievale şi un pod istoric, construit de otomani, care traversează, la 24  de metri înălţime, apele albastre ale râului Neretva.

Sursa: free-spirit.ro

Citit 3967 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.