Top zece destinaţii de pe Coasta Amalfitană

Top zece destinaţii de pe Coasta Amalfitană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Coasta Amalfitană este cunoscută pentru peisajele naturale şi vegetaţia sălbatică, elemente care îşi păstrează farmecul, în ciuda numărului mare de turişti care vin an de an. Aceste peisaje înglobează secole de artă, istorie şi cultură.

Amalfi

Originile lui datează încă din vremurile războaielor romanilor cu popoarele barbare. O legendă spune că însuşi Hercule, fiul lui Zeus, ar fi întemeiat Amalfi, pentru a-l dărui unei frumoase fete cu ochi albaştrii precum marea. Adevărat sau nu, oraşul se bucură de o puternică dezvoltare prin activităţile maritime datorate deschiderii la mare. Trecutul glorios şi frumuseţea peisajelor au făcut ca acest loc să fie vizitat de oameni din întreaga lume. După o vizită la catedrală, plimbă-te pe aleile oraşului, unde vei găsi magazine, sau delectează-te cu preparatele locale.

Ravello

Datorită aurei pe care o emană, oraşul a atras mulţi artişti europeni care au venit aici pentru a-şi găsi inspiraţia. Istoria oraşului Ravello este conectată cu cea a oraşului Amalfi. În perioada în care Amalfi era unul dintre cele patru puternice republici maritime, Ravello a atins apogeul frumosului, în special datorită comerţului. Apoi, în urma devastărilor provocate de războaiele din secolul al XIX-lea, Ravello a început să îşi dezvolte mai mult ramura turistică. Nu uita să vizitezi Villa Rufolo, Villa Cimbrone şi Catedrala.

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare este cunoscut a fi "prima perlă" a coastei precum şi "capitala ceramicii". Arta maeştrilor care lucrează ceramica este păstrată cu grijă şi dezvăluită doar generaţiilor care merită. Operele de artă fabricate din ceramică pot fi admirate la Muzeul de ceramică Villa Guariglia din Raito sau la Muzeul Cargaleiro.

Positano

Positano este el mai impresionant oraş de pe Coasta Amalfitană şi totodată cel mai fotografiat loc de pe toată coasta. Apa marii este cristalină, iar plajele sunt pline de turişti în fiecare vară. Două dintre plajele care trebuie menţionate sunt Marina Grande şi Fornillo. Dar nu doar soarele, marea şi plajele sunt motivele care fac din Positano un oraş ce merită vizitat. Biserica Santa Maria Teresa a Adormirii Maicii Domnului, turnurile Saracen, micuţele sate Nocelle şi Montepertuso merită şi ele o vizită. Positano este cunoscut şi pentru magazinele sale, iar produsele cele mai căutate sunt sandalele din piele.

Atrani

Autenticitatea acestui sat se datorează faptului că îşi păstrează identitatea pescărească. Este al doilea cel mai mic sat al Italiei, iar în centrul său se află Biserica San Salvatore. Aici casele sunt construite pe versant. Dacă urci până în vârful localităţii te vei bucura de o privelişte încântătoare asupra întregii coaste.

Conca dei Marini

Aceasta este o altă bijuterie de pe Coasta Amalfitană. A fost destinaţia de vacanţă a multor oameni celebri şi este locul unde se află Grotta dello Smeraldo. Aceasta este săpată în stancă şi expune cele mai frumoase nuanţe de verde ale naturii. Dar dincolo de acestă minune a naturii, Conca dei Marini are un patrimoniu arhitectural vast, din care fac parte mănăstirea de călugăriţe Covento di Santa Rosa, Biserica "Sf. Antonio da Padova" şi Torre Costiera, cunoscut sub numele de "turnul tăcerii", din cauza cimitirului său.

Furore

În interiorul versantului, ascuns în coastă, se află micuţul oraş Furore. Aflat la cumpăna dintre austeritatea rocilor şi fluiditatea apelor, Furore păstrează un mare secret: un fiord. Oraşul are pe o parte a sa fiordul, iar pe cealaltă Marea Tireniană.

Maiori

Povestea înfiinţării satului Maiori este încă necunoscută. Aici găseşti cea mai întinsă plajă a peninsulei şi tot aici ai de ales intre deliciile gastronomice, construcţiile religioase şi frumuseţile naturii. O simplă plimbare pe străzi îţi dezvăluie toate monumentele principale: Collegiata S. Maria a Mare sau castelul S. Nicola de Thoro-Plano. Dacă preferi marea, poţi înota în apa albastră sau poţi vizita peşterile printre care se numără Grotta Sulfurea şi Grotta di Pandora.

Minori

Villa Maritima Romana este probabil atracţia principală din Minori. Este construită în jurul secolului I, pentru a servi drept casă de vacanţă pe timp de vară. În trecut, Minori era destinaţia preferată a familiilor bogate din Roma. Pe lângă aceasta vilă, nu trebuie să ratezi Basilica di Santa Trofimena.

Praiano

Denumirea de Praiano vine de la "Pelagium" (deschidere la mare), iar acesta era probabil locul unde opreau navele pentru comerţ. Era locul preferat al Dogilor, care veneau aici pentru a-şi petrece discret sărbătorile. Praiano are două caracteristici: scările şi altarele evocative. Fă-ţi timp pentru a vizita biserica San Luca Evanghelista, de unde poţi admira priveliştile.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 5231 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2018 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.