Tuluceștiul devine, oficial, prima stațiune turistică gălățeană

Tuluceștiul devine, oficial, prima stațiune turistică gălățeană

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
6 comentarii

Comuna Tulucești devine, în mod oficial, prima localitate de interes turistic local din județul Galați. Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat, pe 22 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare. Comuna Tulucești se numără printre cele 13 localități atestate prin actul normativ citat.
În documentația depusă de Tulucești a cântărit decisiv faptul că pe teritoriul comunei se află Pădurea Gârboavele, altfel ar fi fost imposibil, recunoștea primarul Petrică Bratu, într-un articol publicat de ”Viața liberă” pe 26 august. Tot atunci, primarul menționa câteva posibile proiecte care ar putea fi depuse pentru obținerea de finanțări grație statutului nou-dobândit. Erau pomenite proiecte pe Programul Operațional Regional, atât pe turism (baze de agrement, crame etc.), cât și pe drumuri, canalizări, dar și finanțări pentru dezvoltarea unor obiective deja existente, cum ar fi herghelia de la Tulucești, "Vatra cu dor" a artistului popular Paul Buța de la Șivița, Valul lui Traian – dovadă materială a prezenței vechii civilizații romane, sau exploatarea zonei de ape a comunei, pentru pescuit și agrement. Rămâne de văzut câte din aceste idei se vor materializa.
Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. Printre ele se numără și Lacu Sărat, din județul Brăila.

Citit 19763 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:12

6 comentarii

 • postat de @realitatea Vineri, 30 Octombrie 2020 16:21 5.13.145.*** Link la comentariu
  0
  2

  Hai ca mai facut curios ! Spune care-i satul ala?

  Raportează
 • postat de Realitatea Vineri, 30 Octombrie 2020 00:11 93.122.251.*** Link la comentariu
  2
  2

  Știați că există o comune în județul Galați care poate revendica titlul de „Importanță internațională”, a jucat un rol important la nivel mondial, satul lor este un loc unic în lume.
  Dar consiliul local a fost mai interesat de Nepotism și s-a opus unui proiect internațional care a pierdut venituri de peste 20 de milioane de euro și a pierdut multe oportunități pentru populație.
  Una dintre aceste activități a fost planificată în 2018 pentru consilierul președintelui Trump în Orientul Mijlociu, Jared Kushner și soția sa Ivanka Trump cine ar vizita acest shtetl unic pentru o inaugurare,... enz.
  Cum se numește acel loc nu contează acum, deoarece aceleași oportunități și circumstanțe nu se mai întorc niciodată, dar idioții sunt realesi.

  Raportează
 • postat de lucian Joi, 29 Octombrie 2020 15:25 92.223.167.*** Link la comentariu
  3
  6

  Un primar care-i pus pe treaba. Bravo lui. Asa incepe sa se dezvolte zona, nu ca alti primari care sa plang ca nu au fonduri. Fondurile nu ajung stand si asteptand sa -ti dea cineva fonduri.

  Pentru carcotasii care nici nu citesc articolul, vreau sa adaug: Gradina zoologica, Tabara de la Garboavele, Complex Pibunni cu "Deliria Dreams”, primul Aqua Park din Galaţi, Complex Stejarul, Herghelia Tulucești, Muzeul Satului moldovenesc sau Fishing Museum. Dar unde mergeam noi sau inca mai mergem de 1 mai sau Paste, la gratar sau pur si simplu la iarba verde?
  Tot mai sunt cei care nu sunt deacord ca Tulucesti este: "localitate de interes turistic local din județul Galați"?

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Joi, 29 Octombrie 2020 14:45 5.13.150.*** Link la comentariu
  3
  6

  Daca se poate vreau si eu doua bilete la statiune in Tulucesti .Astept oferte concrete de obiective ,cazare si masa dar desigur si preturile aferente.

  Raportează
 • postat de ss Joi, 29 Octombrie 2020 10:09 5.13.129.*** Link la comentariu
  5
  22

  penibil, de unde turism?!

  Raportează
 • postat de Tanara fana pesede 81 ani Joi, 29 Octombrie 2020 05:11 78.96.83.*** Link la comentariu
  8
  38

  Pai unde e padurea respectiva si unde e Tulucestiul ? Distanta ca de la cer la pamant. Ce interes turistic poate prezenta o asemenea comuna ? Vizitezi statia CFR din comuna sau ce altceva? Normal era ca municipiul Galați, cu faleza sa inalta la Dunare, cu Turnul de televiziune, portul, Gradina Botanica, Bratesul, Lacul Partidului, Universitatea, Prefectura etc, avand atatea cladiri si monumente de vizitat sa fie declarat de interes turistic, nu un sat limitrof, Dar in tara la noi totul e invers.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.